Aktuality - archiv 29.4.2009

Chanti a Mazán s pobytom v Panathinaikose nadmieru spokojní

Trenčianska dvojica by prípadné účinkovanie v gréckej metropole uvítala.

Angelos Chanti a Peter Mazán absolvovali počas uplynulého víkendu krátkodobý tréningový pobyt v Panathinaikose Atény. Od brehov Egejského mora sa obaja vrátili bohatší o mnohé futbalové skúsenosti. Chanti zaklopal bezprostredne po príchode na Sihoť na trénerove dvere a so širokým úsmevom mu líčil svoje čerstvé zážitky. Nelenil ani Mazán. Obklopený spoluhráčmi rozprával o horúcich aténskych skúsenostiach.

„Po prílete do Atén nás vyzdvihli na letisku a odviezli do tréningového komplexu. Bolo to asi 15 minút cesty. Mali sme obrovskú smolu. Let z Viedne meškal takmer hodinu, takže sme nestihli tréning s áčkom. Keď sme sa ubytovali, ich prípravu sme si aspoň pozreli,“ ľutuje Peter Mazán. „Ďalšie dni sme trénovali s rezervným tímom. Aj v ňom je niekoľko pozoruhodných profesionálov. Mnohých z nich som poznal. Niektorých z počutia a z médií, s inými som v minulosti dokonca hrával. Zhováral som sa aj s niektorými hráčmi prvého výberu. Napríklad so Sotirisom Ninisom,“ doplnil informácie Angelos Chanti.

„Bol to úžasný zážitok. V Panathinaikose funguje všetko s neuveriteľnou presnosťou. Organizácia v klube je na top úrovni,“ pokračoval v chvále smerujúcej na najpopulárnejší klub v krajine "trenčiansky" Grék. Slovami uznania nešetril ani mládežnícky reprezentant Slovenska. „Ich akadémia je úžasná. Tréningové plochy, rehabilitácia, ubytovanie, jedálne. Všetko sa nachádza v jednom komplexe,“ nadchýňal sa Mazán. „Panathinaikos je veľkoklub so všetkým, čo k tomu patrí. Jeho fungovanie sa s tým, čo som zažil na Slovensku, nedá porovnať. Bol by som ale nerád, keby to vyznelo voči Trenčínu negatívne. Som tu šťastný. Za ten čas, čo som v klube som zaznamenal v mnohých smeroch obrovský vzostup. V Aténach to bol ale úplne iný level. Tréningový komplex, akadémia, štadión, infraštruktúra. Je to tam o niečom úplne inom,“ vysvetľoval po návrate na Považie Chanti.

V tréningovej akadémii aténskeho veľkoklubu vládne disciplína a poriadok. „Celý areál je oplotený. Bez špeciálneho povolenia sa tam nedostane nikto,“ všimol si dorastenec AS Trenčín. Jeho súputník z AS na vlastnej koži spoznal, že o nič ľahšie ako vojsť dnu, nie je ani akadémiu opustiť. „Voľný deň som chcel využiť na stretnutie s rodinou. Nebolo to však vôbec jednoduché. Od manažmentu klubu som musel najskôr získať povolenie na opustenie tréningového tábora. Až potom som sa mohol na niekoľko hodín stretnúť s najbližšími,“ poukázal na prísne pravidlá technický ľavák.

Obaja futbalisti AS prišli z juhu Európy plní dojmov a odhodlania. „Videl som niečo nové. Bol to veľmi inšpiratívny zážitok. Toto sú okamihy, ktoré človeka ženú vpred, aj keď sa mu možno práve nechce. Viem, že ak túži v budúcnosti hrať za taký kvalitný tím, akým je Panathinaikos, musím sa pripravovať na doraz. A to nielen počas tréningov,“ zhrnul svoje pocity Peter Mazán. V podobnom duchu vnímal situáciu aj Anglesos Chanti: „Ako som už v minulosti uviedol, mojím snom je raz v živote prestúpiť do tohto klubu. Návšteva Atén ma v tejto túžbe ešte utvrdila. Mám pred sebou jasný cieľ. Urobím všetko pre to, aby som ho raz naplnil.“

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa