A-tím 26.9.2017

Výsledok je výborný, ale úvod zápasu nebol podľa našich predstáv, povedla Beridze

Dve víťazstvá v rade posunuli tím AS Trenčín v tabuľke Fortuna ligy o pár priečok vyššie. Po vydretom víťazstve proti dovtedy prvej Nitre (2:1) prišlo skvelé ofenzívne predstavenie proti Prešovu (7:0).

„Výsledok je výborný, ale úvod zápasu nebol ani zďaleka podľa našich predstáv. Dvadsaťpäť minút sme nehrali dobre. Prišiel však gól a odvtedy bolo všetko ľahšie. V druhom polčase sa súper poddal,“ povedal gruzínsky reprezentant Giorgi Beridze.

Mnohé hodnotenia nedeľňajšieho zápasu sa odrážajú od kvality súperovho kádra. Beridze sa však zaujíma iba o svoj výkon a hru nášho mužstva. „Nechcem sa baviť o súperovi. My sa musíme pozerať na seba. Krok za krokom sa približujeme k hre, ktorú chceme predvádzať. Už prvý polčas proti Žiline ukázal pozitívne momenty. Začali sme vyhrávať, čo nám určite pomôže.“

Stále iba dvadsaťročný krídelník sa rovnako ako celé mužstvo preberá z letnej letargie. „Pre môj výkon je dôležitá spolupráca s obrancom hrajúcim za mnou. Aj v tomto smere to je zo zápasu na zápasu lepšie. Navyše, dokážeme nielen držať loptu, ale meniť strany. Chytil sa Rangelo Janga. Ja som proti Žiline nevyužil veľké šance, teraz som pomohol tímu gólmi. Verím, že sa vraciame. Potrebujeme ale, aby každý pracoval na maximum. Potom môžeme robiť radosť našim fanúšikom,“ rozhovoril sa mladý Gruzínec.

Dlhá séria bez plného bodového zisku zvyšovala tlak nielen na klub, ale aj na samotných hráčov. „Cítil som to, ale nezbavoval som sa zodpovednosti. Snažil som sa s tým pracovať. Je dôležité, že hrám za Trenčín. Dostal som priestor a šancu rásť. Hrám však nielen pre seba a klub, ale aj pre dobré meno gruzínskeho futbalu. Čegy (Peter Čögley) sa ma teraz nemôže pýtať, kde sa nachádza Gruzínsko. Už sa to musí naučiť,“ dodal so smiechom Beridze.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa