Aktuality - archiv 16.5.2009

David Depetris vyrovnal na východe Slovenska až v záverečnej fáze

MFK Košice "B" - AS Trenčín 1:1 (1:0).

Záver futbalového ročníka sa nezadržateľne blíži. Tri kolá pred koncom je AS Trenčín stále na prvom mieste. Pred druhým Interom má náskok jedného bodu. Nebyť nečakanej remízy Trenčanov v Ličartovciach, mohol byť rozdiel ešte výraznejší. Futbalisti AS nastúpili proti košickému "béčku" s niekoľkými rošádami v zostave. V porovnaní s minulým zápasom v Šali ostal na lavičke zranený Knapp, ďalej Kleščík a Hlohovský. Ich miesta zaujali Calgaro, Peciar a Bubenko.

V úvode duelu bol aktívny Bubenko. Už v prvej minúte našiel na šestnástke Depetrisa, jeho strelu z otočky brankár MFK bezpečne kryl. V 20. min získal po domácom rohu loptu Erereros. Vyviezol ju až na polovicu súpera, prihral Bubenkovi, ten predĺžil akciu opäť na Depetrisa, ale jeho koncovku Brudňak vyrazil na roh. O päť minút neskôr o sebe dali vedieť domáci. Po nevinne vyzerajúcej akcii po ľavej strane využil Kamil Karaš zlé Volešákovo vybehnutie a brankára na polceste medzi bránou a loptou pohodlne preloboval. Po góle osemnásťročného mladíka vyhrávali domáci 1:0. Trenčania sa snažili na nelichotivý vývoj skóre odpovedať. V 28. min sa po individuálnej akcii dostal na dostrel Ereros, brankár jeho pokus kryl. Vzápätí Depetris opečiatkoval košické brvno. Do konca prvého polčasu sa ale žiadna akcia hostí gólom neskončila.

Po zmene strán sa do hry zapojili Lukšík s Kubíkom. Miesto im uvoľnili Báez a Bubenko. Už v prvých sekundách druhého dejstva rozohral Gergel roh, Depetrisovu hlavičku domáci gólman bez problémov skryl do rukavíc. Ďalší Gergelov roh priniesol iba Peciarovu hlavičku nad. Po necelej hodine hry sa zastreľoval Kubík, trajektória jeho strely ale tri žrde minula. Nad bránu namieril o niekoľko sekúnd neskôr aj Ereros. Keď začal tlak AS narastať, opäť na seba upozornili domáci. V 65. min rozohral Šoltis rohový kop, v neprehľadnej situácii v päťke sa lopta odrazila do brvna Volešákovej brány, odkiaľ smerovala mimo trenčianskeho ohrozenia. Odpoveďou bola Depetrisoval hlavička po ďalšom z Gergelových centrov. Argentínsky kanonier však mieril vedľa. Vzápätí nasledovali dva rohy AS, no v sľubných pozíciách netrafili Križko, Ševela ani Depetris. Gólové vykúpenie nepriniesla ani ďalšia Depetrisova hlavička v 76. min. Tentoraz mu posadil loptu na hlavu Kubík. Keď sa časový limit nezadržateľne blížil k záveru, vytúženého gólu sa dočkali aj Trenčania. Križko vo vnútri pokutového územia súpera sklepol loptu na hranicu pokutového územia Depetrisovi. Najlepší strelec súťaže si v 84. min všimol, že Brudňak bol vybehnutý z brány a efektným padáčikom ho prehodil. V ďalšom priebehu duelu už stovka divákov gól nevidela.

MFK Košice „B“ – AS Trenčín 1:1 (1:0)

Góly: 25. Karaš - 84. Depetris

Žlté karty: 58. Godál, 89. Gergel

Košice „B“: Brudňak – Tóth, Teixeira, Šimko, Čonka – Oros, Karaš (81. Šproch), Šoltis, Gajdoš, Adam – Ferreira (64. Hajník)

Trenčín: Volešák – Godál (62. Hlohovský), Ševela, Križko, Peciar – Báez (46. Lukšík), Calgaro, Bubenko (46. Kubík), Gergel – Depetris Ereros

Rozhodovali: Horváth - Balko, Kubačka

Divákov: 100

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa