Aktuálne 30.5.2018

Dvanástka piata na Champions Trophy v Sarajeve

Tím AS Trenčín do dvanásť rokov obsadil na záverečnom turnaji Champions Trophy v Sarajeve konečné piate miesto. Turnaj bol vyvrcholením série, v ktorej sa v jednotlivých národných kolách predstavilo viac ako 250 tímov. Finále hrané v Bosne a Hercegovine malo 36-členné štartové pole. Na turnaji sa predstavili družstvá z Anglicka, Nemecka, Rakúska, Slovinska, Chorvátska, Bosny a Hercegoviny, Turecka, Rumunska a Srbska.

Hneď v prvom zápase skupinovej fázy narazili zverenci trénerov Petra Čibíka a Mateja Chocinu na neskoršieho víťaza skupiny NK Rudar Velenje. Zápas sa skončil remízou 0:0. V ďalších dvoch zápasoch zdolali domáci Željezničar Sarajevo a rakúsky BlauWeiss Linz zhodne 1:0. Po ďalších dvoch bezgólových remízach proti maďarskému Videotonu a nemeckému BFC Preussen Berlín obsadili druhé miesto v základnej skupine a postúpili do finálovej šestnástky.

O postup do štvrťfinále bojovali so srbským mužstvom Novi Pazar. Po bezgólovej remíze a strelách zo značky pokutového kopu si vybojovali postup do najlepšej osmičky. Vo štvrťfinále ich čakal Liverpool FC, ktorý bol napokon nad ich sily (0:3). V súboji o konečné piate miesto proti Sturmu Graz sa zrodila opäť bezgólová remíza. Po strelách zo značky pokutového kopu (12:11) sa napokon radovali z konečnej piatej priečky.

"Vo vyraďovacej fáze už nebol slabý súper. Najviac nás potešilo, že sme si mohli zahrať proti Liverpoolu. Musíme priznať, že to bol možno najkvalitnejší súperov, proti ktorému chlapci doteraz hrali," povedal tréner Čibík.
Chlapci počas turnaja v Sarajeve navštívili starobylé centrum Sarajeva a múzeum Tunel Spasa, ktoré zachytáva významnú časť histórie Bosny a Hercegoviny.

Účasť AS Trenčín U12 na kvalitnom turnaji sa podarilo zabezpečiť aj vďaka sponzorským príspevkom. Touto cestou chceme poďakovať partnerom, ktorými boli Redom Building, Kolman, Zdenko Zachar, Edart, DK Plast, Vladimír Masár – výkup druhotných surovín, QEX, J&M A-Mont, Keraming, Ales a Comtec.

Konečné poradie turnaja
1. Liverpool FC
2. Crvena Zvezda 2007
3. Ujpést FC
4. NK Osijek
5. AS Trenčín
6. Sturm Graz

VÝSLEDKY

AS Trenčín U12: Azari, Baláž, Ďurčo, Ďurža, Gupta, Húdok, Juráček, Kapuš, Lacko, Micka, Mikuš, Murko, Ragan, Samuhel, Straka, Vasyliev, Vavruš

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa