Fanúšikovia 30.7.2018

Stanovisko klubu k zápasu proti MFK Ružomberok

Klub AS Trenčín vníma so znepokojením kvalitu rozhodovania nedeľňajšieho zápasu Fortuna ligy proti MFK Ružomberok z pozície hlavného arbitra. Rozhodca výraznou mierou vstúpil do priebehu zápasu a ovplyvnil konečný výsledok stretnutia a kvalitu, ktorú zápas mal najmä počas veľkej časti prvého polčasu. Vedenie zápasu hlavným rozhodcom nielen v sporných momentoch, ale počas väčšiny celého stretnutia, nespĺňalo nároky profesionálneho rozhodcu pripraveného pískať stretnutie najvyššej ligovej úrovne.

Náš klub sa nebude oficiálnou cestou usilovať o vyriešenie nastolených otázok podaním protestu. Nie sme však spokojní s chybným nariadením pokutového kopu, udelením žltých kariet a ďalšími verdiktmi. Slovenský futbalový zväz a komisia rozhodcov ako zodpovedný orgán, majú dostatok prostriedkov, aby zaujali konkrétne stanovisko. To by malo všetkých presvedčiť o funkčnosti inštitútu delegátov zápasov a príslušnej komisie.

Len pred niekoľkými dňami sme v slovenskom futbale spustili projekt profesionalizácie rozhodcov, ktorý ešte zvýšil tlak a očakávania celej športovej verejnosti. Mal by viesť k výraznému zlepšeniu prípravy arbitrov na jednotlivé zápasy. Nedeľňajší zápas však nebol dobrou reklamou nového projektu. Ak by sa podobné situácie opakovali v ďalších stretnutiach, výrazne by to naštrbilo imidž profesionalizácie futbalových arbitrov.

AS Trenčín sa nezbavuje zodpovednosti za konanie a výroky svojho trénera. Interne si vyhodnotíme jeho správanie sa a budeme riešiť neprimerané emócie prevládajúce v niektorých momentoch. Na druhej strane ale upozorňujeme, že je potrebné dobre rozumieť jeho slovám. Tréner Ricardo Moniz neobvinil nikoho z úmyselného ovplyvnenia stretnutia. Kládol otázku, na ktorú prostredníctvom iných prípadov z ostatného obdobia čaká odpoveď slovenská futbalová verejnosť.

Skúsenosti trénera Moniza z veľkých klubov, súťaží a úspešných akadémií sú obohacujúce nielen pre Trenčín, ale celý slovenský futbal. Preto chceme naďalej pokračovať v spolupráci a hľadať cesty, ktoré predídu podobným reakciám. AS Trenčín mal vždy v podobných prípadoch zadefinovanú svoju cestu. Tej sa budeme naďalej držať. Našimi prioritnými úlohami sú výchova hráčov a reprezentácia mesta a regiónu. Máme plnú dôveru voči orgánom SFZ. Hoci sa nemusíme vo všetkom otázkach zhodnúť, vďaka viacerým pozitívnym zmenám v posledných rokoch chceme k národnému zväzu a jeho orgánom naďalej pristupovať s rešpektom.

Našou prioritou je príprava na najbližší zápas Európskej ligy proti Zabrze. Ďalej sa nebudeme venovať zápasu proti Ružomberku a udalostiam spojeným s týmto stretnutím. Nielen pre Trenčín, ale pre celý náš futbal je úspech na medzinárodnej scéne dôležitý pre imidž celej Fortuna ligy.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa