Aktuality - archiv 16.7.2009

V sobotu šláger Zlaté Moravce – Trenčín

Peter Čögley: „Vieme proti komu nastúpime. Pokryť musíme najmä ich kraje.“

Už o niekoľko hodín sa začne jeden z jesenných šlágrov 1. ligy. Duel ViOn Zlaté Moravce – AS Trenčín prinesie konfrontáciu tímov, ašpirujúcich na čelné priečky v tabuľke. V nedávnych zápasoch mali navrch hráči ViOnu. Darilo sa im v Corgoň lige aj v nedávnom zimnom prípravnom stretnutí, v ktorom Trenčanov deklasovali 3:0.

Najpamätnejší duel sobotných súperov sa uskutočnil ešte v poslednom kole baráže na jar 2007. Bezgólová remíza vtedy znamenala miestenky v Corgoň lige pre oba tímy, o poschodie nižšie putoval Inter. Zo súčasných hráčov AS boli vo vtedajšom kádri mladíci Peter Čögley, Filip Hlohovský, Peter Kleščík a Roman Gergel. Brankárom v pamätnom zápase bol skúsený Roman Hodál. „Bol to veľmi špecifický zápas. Zvládli sme ho najmä po taktickej stránke. Naším polčasovým cieľom bolo neinkasovať. To sa nám podarilo. Cez prestávku sme navyše zistili, že Inter prehráva v Močenku. Keď dostali Bratislavčania aj druhý gól, upokojili sme sa a dohrávali sme na potrebnú remízu. Dodnes som prekvapený, že napriek dôležitosti duelu som bol pokojný. Zodpovednosť bola taká veľká, že na nervozitu neostával priestor. Bol to najzvláštnejší zápas, aký som vo svojej kariére odohral,“ spomína si na stretnutie spred viac ako dvoch rokov súčasný tréner brankárov AS.

Punc vysokej dôležitosti bude mať určite aj sobotný duel oboch rivalov. „Predpokladám, že to bude oveľa náročnejší zápas ako s Dolným Kubínom. Zlaté Moravce majú veľmi silné kraje. Na pravo môže byť nebezpečný Pavlenda, naľavo Tomašek. Obaja sú technicky vyspelí. Musíme si na nich dať pozor,“ upozorňuje Peter Čögley dopĺňajúc recept na úspech AS: „Veľmi dôležitá bude koncentrácia v koncovke. Možno sa nám za celý zápas naskytne jedna – dve šance. Tie musíme využiť.“

V kabíne Trenčanov je pred dôležitým duelom pravá bojovná nálada. „Všetci sa tešíme na dobrý zápas v peknom futbalovom prostredí. Očakávam, že v Zlatých Moravciach neprehráme. Bude to iné ako v prvom kole. Zápas s nováčikom bol špecifický. Ovplyvnilo ho viacero faktorov. Najmä červená karta. V závere sme sa koncentrovali najmä na to, aby sme neinkasovali. Podobne to bude aj v sobotu. Musíme vychádzať predovšetkým z pevnej obrany. Myslím si, že skúsenosti nazbierané v prípravnom období môžeme v Zlatých Moravciach zúročiť,“ pripomenul Lubor Knapp skutočnosť, že Trenčania odohrali všetky prípravné duely na ihriskách súperov.

Dalibor Rožník bude mať proti silnému rivalovi určite špeciálnu motiváciu. „Mám im veru čo vracať. Chytal som v zimnom zápase, v ktorom sme dostali trojku. Od tohto zápasu ma Miloš až do predposledného kola nepustil do brány. Chytal som proti nim aj pri našej prehre v Corgoň lige,“ listuje v pamäti mladý brankár. V prvom kole príliš roboty nemal, na prípadnú vyššiu porciu zákrokov na štadióne ViOnu je nachystaný: „Každý zápas je iný. Proti Dolnému Kubínu som riešil jednu nebezpečnejšiu strelu. Ostatné veci ku mne obrancovia nepustili. Uvidím, čo ma čaká v Moravciach. V každom prípade sa na zápas veľmi teším. Vlastne, ako na každý,“ usmial sa na záver nádejný brankár.

foto: P. Kišac

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa