Aktuality - archiv 7.8.2009

Po sérii premárnených šancí bezgólová remíza v Lučenci

LAFC Lučenec - AS Trenčín 0:0.

Po zápase v Zlatých Moravciach odohrali Trenčania kvalitný zápas aj v druhom tohtosezónnom stretnutí na ihrisku súpera. Napriek množstvu šancí sa ale gólovej koncovky nedočkali a tak musia na plný bodový zisk vonku ešte čakať. Na zápasovej súpiske zatiaľ chýbal navrátilec z Utrechtu David Depetris, ktorého po príchode do Trenčína trápi drobné zranenie.

Prvý polčas priniesol, napriek niekoľkým nepresnostiam, zaujímavý duel so šancami na oboch stranách. Už v prvej minúte skúšal Čögley pozornosť Michalíka, domáci brankár bol na mieste. O necelých 60 sekúnd neskôr mieril domáci Ďurica z priameho kopu nad. V 6. min adresoval Gergel dlhý aut Hlohovskému, jeho strelu z vyloženej šance Michalík vyrazil pred Horvátha, dorážku stredného záložníka AS vykopol s obrovskými problémami z bránkovej čiary Dujakovič. V 9. min našiel Čögley úplne voľného Hlohovského, útočník AS ale spálil aj svoju druhú tutovku. Po raketovom nástupe AS sa osmelili aj domáci. Najskôr pohrozil po dlhom aute Boháčik, hlavou mieril vedľa. Vzápätí unikol ten istý hráč po pravej strane, prihral Hricovovi, ktorého zblokovala obrana hostí. K odrazenej lopte sa dostal Ďurica, prekonal aj brankára, no na čiare ho zastúpil Godál. Po necelej polhodine hry testoval formu domáceho brankára Gergel, vo veľkom štýle chytajúceho Michalíka ale neprekonal. V 33. min rozohral Horváth priamy kop, mieril tesne vedľa. V 38 min sa pustil do odvážneho sóla Gergel. Z polovice ihriska sa predral až do súperovej šestnástky, tiesnený obrancami však nevystrelil dostatočne razantne.

Hru v druhom polčase výrazne ovplyvnilo vylúčenie Balašku v 46. minúte. Obranca Lučenca sfauloval Kubíka unikajúceho úplne voľného smerom k domácemu brankárovi. Od tohto okamihu sa Lučenec sústredil už iba na bránenie bezgólového stavu, naopak Trenčania sa márne snažili dobývať pevné defenzívne hradby LAFC. Ako prvý sa pokúsil odkliať začarovanú bránu z priameho kopu Hlohovský. Štandardku po „červenom“ faule na Kubíka ale namieril vedľa brány. O 120 sekúnd neskôr vysunul Hlohovský kolmicou Horvátha, letná posila z Petržalky ale neprekonala vynikajúceho Michalíka ani na dva pokusy. Aktívny Horváth skúšal šťastie aj z priameho kopu, brankár jeho projektil vytiahol na roh. Do obrovskej šance sa dostal po Hlohovského prihrávke Kubík. Zoči – voči brankárovi opečiatkoval iba žrď brány. O poslednú gólovú príležitosť AS sa postarali náhradníci. Čirik centroval do pokutového územia, na jeho prihrávku skákal rybičkou Mazán, hlavou ale v ťažkej pozícii namieril tesne vedľa brány.

LAFC Lučenec - AS Trenčín 0:0

Žlté karty: 44. Čögley, 59. Hlohovský (Trenčín)

Červené karty: 46. Balaško (Lučenec)

Domáci: Michalík – Gonos, Balaško, Golian, Dujakovič – Hloušek, Hoferica, Ďurica (66. Šlavka), Kamendy (46. Rohovský) – Hricov (87. Lavrík), Boháčik

Hostia: Volešák – Kleščík, Godál, Ševela, Peciar – Čögley (77. Čirik), Knapp, Horváth, Gergel – Hlohovský (70. Mazán), Kubík (89. Adi)

Rozhodovali: Sedlák - Benko, Lieskovský

Divákov: 940

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa