florbal 17.1.2019

Florbalový dorast s cieľom omladiť káder a získať skúsenosti

Dorastencom Florbalového klubu AS Trenčín patrí v polovici sezóny regionálnej súťaže šiesta priečka. Umiestnenie v strede tabuľky dvanásťčlennej súťaže nenapĺňa predstavy z úvodu aktuálneho ročníka. Často oslabený a omladený tím trénera Martina Voštiara však má pred sebou zaujímavú budúcnosť.

„Ani jeden zápas sme neodohrali v kompletnom zložení a to sa odzrkadľuje aj na výsledkoch,“ povedal tréner dorastencov FBK AS Trenčín, ktorý má zviazané ruky prechodom hráčov medzi kategóriami starších žiakov, dorastencov a juniorov.

„Prvá polovica súťaže sa mi hodnotí veľmi ťažko. V pozícii trénera som v klube až od septembra, preto som neabsolvoval s chlapcami letnú prípravu. Po mojom príchode si družstvo pomaly zvykalo na novinky. Aj ja som potreboval čas na adaptáciu v klube,“ skonštatoval tréner Martin Voštiar.

„Viac ako polovica tímu je zložená z chlapcov patriacich stále do kategórie starších žiakov. Aj toto nás stálo vyššie umiestnenie. Ako tréner vyžadujem vždy stopercentné nasadenie nielen v zápasoch, ale najmä na tréningoch. Práve toto nefunguje podľa mojich predstáv. Treba však povedať, že chlapci sa posúvajú. Snažia sa na sebe pracovať.“

Tréner verí, že tvrdšia práca a medzinárodná konfrontácia pomôže dorastencov v budúcom ročníku k účasti na záverečnom turnaji majstrovstiev Slovenska, kde sa predstaví iba dvojica najlepších tímov z každého zo štyroch regiónov.

„Našou prioritou v priebehu tejto sezóny je omladenie tímu. Spravíme všetko preto, aby sme skončili aspoň na štvrtom mieste v regióne,“ dodal tréner Voštiar.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa