Aktuality - archiv 6.10.2009

Trenčania v piatok proti dvadsaťjednotke

V Kitkovom výbere SR "21" v Slovenskom Grobe proti AS aj Tomáš Peciar a Roman Gergel.

Počas najbližšieho víkendu dostáva ligový futbal voľno. Pozornosť športovej verejnosti sa sústredí na reprezentačný zápas Slovensko – Slovinsko. Ani v tomto sviatočnom období sa ale bežný klubový život nemení. Tréneri AS využijú reprezentačnú pauzu aj na prípravný duel proti národnému tímu do 21 rokov.

Stretnutie Slovensko „21“ – AS Trenčín je na programe v piatok o 15.30 h v Slovenskom Grobe. Kým zverenci Borisa Kitku budú dolaďovať posledné detaily pred dôležitým kvalifikačným zápasom na Cypre, Trenčania chcú ponúknuť príležitosť zahrať si aj hráčom, ktorí v majstrovských stretnutiach sedia väčšinou na lavičke. „Je veľmi dôležité, aby sme ich pripravovali na zápasové zaťaženie,“ uviedol čerstvý držiteľ trénerskej Euro A licencie Adrián Guľa.

Zaujímavé stretnutie to bude najmä pre dvojicu Roman Gergel a Tomáš Peciar. Obaja futbalisti nastúpia proti AS v reprezentačnom drese juniorov. „V tíme máme viacero mladíkov vekovo vyhovujúcich pre dvadsaťjednotku. Peter Kleščík je zatiaľ medzi náhradníkmi. V Slovenskom Grobe nastúpi pravdepodobne na poste stopéra, čo mu vyhovuje o poznanie viac ako pozícia krajného obrancu. Ak podá dobrý výkon, možno sa na poslednú chvíľu do Kitkovho výberu prebojuje. Šancu majú samozrejme aj ďalší,“ naznačil smerovanie motivácie mladých hráčov asistent trénera AS.

Tréneri Trečína si chcú v zápase otestovať alternatívy pred najbližším, nesmierne dôležitým, ligovým duelom. „Pred zápasom so Zlatými Moravcami budú mať chlapci možnosť pomotať nám kvalitnými výkonmi hlavy,“ usmieval sa Adrián Guľa dúfajúc, že hráči sa o možnosť pôsobenia v základnej jedenástke popasujú aktívnym prístupom a predvedenou hrou. Smerom k ViOnu doplnil: "Už počas tohto týždňa sa pozvoľna pripravujeme na nasledujúceho súpera. Zatiaľ sa ale venujeme vyslovene našej hre. Nacvičujeme herné varianty. Zvýšenú pozornosť venujeme nácviku škrípajúcej ofenzívy. Mávame individuálne tréningy a veľa strieľame. Rozbor Zlatých Moraviec je na programe až na budúci týždeň.“

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa