Aktuality - archiv 18.9.2007

Postup Trenčína do 3. kola Slovenského pohára

Napriek množstvu šancí vydreté víťazstvo.

AS Trenčín – Slovan Duslo Šaľa 1:0 (1:0)

Gól: 19. Jašúrek

Žlté karty: Minarčík - Mahút, Klusa, rozhodovali: Richtárik - Likavský, Bolló, 700 divákov

Trenčín: Hodál - Jakúbek, Kleščík, Horváth, Minarčík - Gergel (78. Hlohovský), Lesák, Godál, Kamenský - Jašúrek - Križko

Šaľa: Anda - Mikla (46. Hrmo), Gašparík, Klusa, Mahút - Simonides (80. Mezei), Lancz, Vyskoč, Čirik, L. Vencel - Dékány (62. Špalník)

V úvode duelu sa Trenčania pokúšali o časté centre do ohňa. Nebezpečenstvo pre hostí znamenali najmä pokusy z ľavej strany, odkiaľ prihrávali striedavo Minarčík a Jašúrek. Domáci z platonickej prevahy vyťažili iba sériu rohov. V 12. minúte rozohrával štandardnú situáciu z polovice súpera Lesák. Po jeho nepochopiteľne nepresnej prihrávke vyrazil do brejku Dékáni, Kleščík jeho púť prerušil. Vzápätí sa šalianske torpédo valilo proti domácej bráne znova. Hodál vyloženú príležitosť na hranici šestnástky zlikvidoval. Zmenu skóre priniesla 20. minúta. Minarčíkov tretí nebezpečný center do Andovej šestnástky zasiahol rybičkou Jašúrek, domáci vyhrávali 1:0. Vydarená akcia domácich vzpružila. Ich ďalšími gólmi zaváňali najmä situácie po rohoch Kamenského. Najskôr položil loptu na Kleščíkovu a o niekoľko okamihov neskôr aj na Horváthovu hlavu. Stav na ukazovateli skóre sa ale nemenil.

Druhý polčas sa začal vo vlažnom tempe. Rozptýlenie priniesla až 60. minúta. Po dlhom Hodálovom výkope zaváhali stopéri Dusla, následnú Kamenského technickú strelu z 20-tich metrov zastavila Andova žrď. Konštrukcia šalianskeho brankára sa rozzvonila aj v 78. minúte. Z priameho kopu namieril do brvna opäť Kamenský. Šaľania sa s tesnou stratou neuspokojovali a corgoňligistovi neraz spôsobili krušné chvíle. Gól si pýtala najmä Vyskočova tutovka v nadstavenom čase. Trenčania hosťom odolali a po najtesnejšej výhre postúpili do tretieho kola.

Povedali po zápase:

Rob McDonald (Trenčín): "Vytvorili sme si množstvo vyložených šancí. Je neuveriteľné, čo všetko sme dokázali pozahadzovať. Nebezpeční sme boli najmä po Kamenského rohoch. Príležitosti si vytváral aj súper. V kritických okamihoch nás ale podržal Roman Hodál."

Ladislav Totkovič (Šaľa): "Trenčín sme mohli zdolať. Súper nás ničím neprekvapil. Problémy nám robili iba jeho štandardné situácie. V prvom polčase sme mali dve vynikajúce možnosti, Vencelov gól navyše nebol, podľa mňa neprávom, uznaný. V závere mohol skórovať aj Vyskoč."

Autor: MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa