Aktuality - archiv 28.10.2009

Adrián Guľa zvýšil kvalifikáciu realizačného tímu AS Trenčín

Asistent trénera je čerstvým držiteľom trénerskej A-licencie.

V uplynulom období bol Adrián Guľa zaneprázdnenejší ako po ostané dni. Sediac v kancelárii asistentov sa nevenoval iba príprave na tréning. Ponorený do množstva štúdií, odborných skrípt a dokumentov finišoval v príprave záverečnej práce, ktorá mu mala otvoriť dvere k trénerskej A-licencii. Tému – Vnútorná odozva organizmu na rôzne druhy rozcvičení – zvládol excelentne a získal cenný trénerský certifikát. Po symbolickom prípitku sa pracovitý kouč pustil do ďalšej práce.

„Získaním vyššej trénerskej kvalifikácie sa v mojom postavení v AS Trenčín nič nezmenilo,“ rozhovoril sa bývalý futbalista Žižkova, Jablonca, Púchova, Interu či Prievidze. O kompetenciách trénerov v AS pokračoval: „Už na začiatku našej spolupráce mi dal Vladimír Koník široké kompetencie. Dalo by sa povedať, že ma hodil do vody a nútil ma plávať. Samozrejme, keď potrebujem pomoc, vždy sa môžem oprieť o jeho rady.“ V portfóliu pracovných povinností sympatického nováčika v brandži futbalových kormidelníkov je okrem iného nácvik štandardných situácií, či zvládanie individuálnych herných činností.

Myšlienka pustiť sa do trénerstva sa zrodila v Guľovej hlave vo veku, keď sa mnohí futbalisti začínajú dostávať do vrcholnej výkonnosti a na záver kariéry ani nepomyslia. „So štúdiom som začal, keď som mal 24 rokov. Postupne som absolvoval viaceré stupne trénerských kurzov. Dnes mám 34 rokov a vlastním najvyššiu mládežnícku kvalifikáciu. Už teraz sa teším na štúdium Euro Pro Licencie. Po absolvovaní dvojročnej trénerskej praxe sa vrhnem aj na túto najvyššiu trénerskú métu,“ kreslí si plány snaživý rodák z Novák.

Adrián Guľa vyrastal v prostredí, kde má mládežnícky futbal zelenú. Aj tieto okolnosti prispeli k jeho plánom, vrhnúť sa na trénerský kurz. „V Prievidzi a okolí vyrástla celá plejáda futbalových talentov. Spolu s bratom a ďalšími ľuďmi sme uvažovali o vybudovaní akadémie pre mládež,“ rozhovoril sa o svojich plánoch. Ako to už ale vo futbale chodí, realita a plány nie sú vždy totožné. „Akadémia musí zatiaľ počkať. Dostal som totiž nečakanú výzvu. Priznám sa, ponuka Trenčína ma príjemne prekvapila. Ak mám byť úprimný, nepočítal som s tým, že sa medzi seniorov dostanem tak skoro. Najmä pre túto možnosť som ukončil svoje hráčske pôsobenie v Prievidzi. Toto ťažké rozhodnutie sa zrodilo z večera do rána. Zaspával som ako hráč, prebúdzal som sa ako tréner.“

Napriek tomu, že je ambiciózny tréner v brandži iba nováčikom, pracuje usilovne ako včelička. Na ihrisku je obrazne povedané nonstop. V náplni práce má aj prípravu mládeže. Venuje sa jej s maximálnym záujmom a intenzitou. „Niekoľkokrát do týždňa vediem tréningové jednotky, tzv. TOP skupiny. Tvoria ju najtalentovanejší hráči vo veku od 12 do 19 rokov. Okrem toho mám na starosti niektoré individuálne tréningy našich mladíkov. Pravidelne spolupracujem aj s výberom do 18 rokov,“ skonštatoval na záver asistent Vladimíra Koníka.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa