Aktuality - archiv 25.11.2009

Devätroční Trenčania zbierajú turnajové víťazstvá

V lete proti AC Miláno, Ajaxu, Seville, Anderlechtu či Evertonu!

Výber trenčianskych mladíkov v kategórii do deväť rokov zaznamenal druhý turnajový triumf v rade. Po nedávnom víťazstve v Bratislave oslavovali aj na víkendovom podujatí v českom Hlučíne.

Na kvalitne obsadenom turnaji začali víťazné ťaženie výhrou nad Krnovom. Prvý zápas bol pre mladých Trenčanov zoznamovací. Nádeje AS sa na halu, povrch i hrací systém prispôsobili rýchlo. Hoci v úvode druhého zápasu s Juventusom Bruntál zaspali úvod a po troch minútach prehrávali už 0:2, zbrane nezložili. Do súpera sa zahryzli, pritlačili ho a napokon vydolovali zo zdanlivo strateného duelu remízu, i keď mali viacero šancí aj na víťazstvo. Ďalšie stretnutie prinieslo víťazstvo nad Opavou. Po tomto súboji nasledoval dôležitý zápas s domácim Hlučínom, brúsiacim si zuby na celkové prvenstvo. Trenčania sa v zápase vytrápili, konečná remíza bola pre nich určite pozitívnym výsledkom. Oba tímy hrali vo vysokom tempe, skóre sa prelievalo z jednej strany na druhú. Bojovnosť zvíťazila nad futbalovosťou. Pochvalu za nasadenie a snahu zvrátiť výhru na svoju stranu si určite zaslúžia obe družstvá.

Po „povinnom“ víťazstve nad FC Ostrava čakali na Trenčanov dva ťažké záverečné súboje s družstvami 1.FC Brno a Sigmou Olomouc. Trenčania ich zvládli s prehľadom nad očakávanie. V oboch súbojoch jasne dominovali. Potešil aj herný prejav družstva, keď na jednej strane dokázalo v obrane eliminovať útočné zbrane súperov a rovnako v útoku dokázalo v niektorých prípadoch rozobrať súperovu obranu tak, že zakončovalo prakticky do odkrytej súperovej bránky. Za posledné dva predvedené výkony si Trenčania prvenstvo určite zaslúžili. Ťažko hodnotiť individuálne výkony, keďže chalani hrali ako jeden tím a každý z nich by si zaslúžil ocenenie individuálneho výkonu. Za zmienku stojí fakt, že organizátori boli rozhodnutí dať cenu pre najlepšieho hráča družstvu prípravky U9 futbalového klubu AS Trenčín, ale nevedeli sa dlho rozhodnúť, komu cenu udelia. Voľba napokon padla na Ondreja Matejku, ktorý si toto ocenenie nielen za výkon na tomto turnaji, ale aj za výkony predchádzajúce určite zaslúžil.

Ďalším úspechom mladých Trenčanov je pozvánka na prestížny turnaj do Holandska, ktorý sa uskutoční 5.6.2010 v holandskom meste Koog aan de Zaan (cca 15 km od Amsterdamu). Minulý rok sa na turnaji zúčastnili družstvá ako Ajax Amsterdam, AC Miláno, FC Everton, FC Sevilla, PSV Eindhoven, RSC Anderlecht, Sparta Rotterdam, Feyenoord Rotterdam, Werder Brémy a ďalšie. Aj tento rok sa na turnaji zúčastní 30 družstiev podobného zvučného mena. Skutočnosť, že medzi kluby z renomovaných európskych adries sa dostal aj Trenčín, je rozhodne veľkým úspechom, nakoľko záujem o uvedený turnaj je na celom svete enormný.

Autor: mm
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa