Aktuality - archiv 25.11.2009

Odchovanci Prievidze v drese AS o blížiacom sa derby

Tomáš Peciar: "V posledných zápasoch sa nám proti nim nedarilo, máme im čo vracať."

Zápasy Trenčína s Prievidzou majú vždy osobitú atmosféru. Nádych regionálneho derby zvyšuje fakt, že viacero hráčov spojených v rannom futbalovom veku s baníckym mestom pôsobilo neskôr pod Čákovým hradom. Najvýraznejšími príkladmi z minulosti sú Martin Škrteľ, Peter Németh či Miloš Krško. Aj v dnešnom výbere AS hrajú Prievidžania významnú rolu. V kádri AS pôsobia až štyria hráči, ktorí vyrástli v známej liahni talentov. Pred víkendovým duelom ich bývalého a súčasného klubu sme im ponúkli priestor na klubovom webe.

Tomáš Peciar (Prievidza 1995 – 2005, v Trenčíne od leta 2008)

„Na zápas sa samozrejme veľmi teším. V posledných dvoch vzájomných konfrontáciách sa nám príliš nedarilo. Na jar sme doma iba remizovali 1:1, na jeseň sme tam dokonca prehrali 0:2. Bola to naša posledná prehra. Máme im teda čo odplatiť. Poznám tam viacero chalanov. S nejedným z nich som hrával. Tieto väzby idú počas zápasu bokom. Musíme sa koncentrovať na vlastný výkon. Súčasná Prievidza nepatrí medzi najsilnejších súperov, aj keď POZOR, na nás sa vždy snaží vytiahnuť."

Peter Mazán (Prievidza 1995 - 2005, v Trenčíne od 2005)

„V Prievidzi som vyrastal. Naučil som sa tam hrať futbal. Veľmi si želám nastúpiť proti nim. Na každý zápas som veľmi motivovaný. V seniorskej kategórii som stále iba začínajúcim hráčom. Každú príležitosť si veľmi vážim. Proti Prievidzi je to však vždy ešte o niečo navyše. Klubu, v ktorom som začínal, by som chcel ukázať, kam som sa v Trenčíne posunul. Od kedy som odtiaľ odišiel, mnohé sa tam zmenilo. Väčšina mojich spoluhráčov zakotvila v nižších súťažiach. Iba útočník Sobota je v súčasnom seniorskom kádri.“

Filip Hlohovský (Prievidza 1995 - 2003, v Trenčíne od 2003)

„Zápasy s Prievidzou sa snažím vnímať ako všetky ostatné. Vždy je to ale o niečom inom. Určite sa príde pozrieť rodina i mnoho známych. Ukázať sa pred ľuďmi, ktorí vás poznajú, je vždy motiváciou navyše. V poslednom domácom zápase som im dal gól. Snáď sa mi podarí niečo podobné zopakovať aj v sobotu. Predpokladám, že budú hrať zo zabezpečenej defenzívy. Ak ich budeme chcieť zlomiť, smerom dopredu budeme musieť byť veľmi aktívni."

František Kubík (Prievidza 1996 – 2008, v Trenčíne od zimy 2009)

„V Rimavskej Sobote som nastúpil ako striedajúci hráč a celkom sa mi darilo. Na dobrý výkon by som chcel nadviazať aj v sobotu proti Prievidzi. V Rimavskej Sobote sme využili štandardku. Myslím si, že tieto situácie budú dôležité aj s Prievidzou. Očakávam, že prídu s obrannou taktikou. Pred ich brankárom to bude prehustené. V poslednom období sa nám proti nim nedarilo. Radi by sme to prelomili. Na zápas sa veľmi teším. Poznám tam všetkých chalanov. Rád by som sa pred nimi troška vytiahol. S chalanmi odtiaľ si pravidelne telefonujeme, ale pred týmto zápasom sme už 4- 5 dní spolu nekomunikovali."

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa