Zápasy - archiv 21.9.2007

Vysoké víťazstvo nad Zlatými Moravcami

Trenčín prerušil päťzápasovú sériu bez plného bodového zisku aj zásluhou hetriku Križka.

Päťzápasová séria AS bez plného bodového zisku sa skončila víťazstvom nad Zlatými Moravcami (4:0). Pod úspešný výsledok proti obhajcovi Slovenského pohára sa podpísal najmä Juraj Križko, keď na strelenie hetriku potreboval iba niečo viac ako pätnásť minút.

Napriek tabuľkovému postaveniu oboch tímov sa pod Trenčianskym hradom hral celkom svižný futbal so šancami na oboch stranách. V 21. min Jašurek vysunul Kamenského, ale ten mieril v gólovej pozícii mimo. O chvíľu neskôr sa hrubej chyby dopustil hosťujúci brankár Peškovič, keď prehral súboj s Godálom a vedúci gól z toho vyťažil Csaba Horváth - 1:0. V závere prvého polčasu pohrozili hostia. Po pravej strane unikol Pavlenda, našiel Kuračku, ale Hodál bol pripravený. Domáci brankár si dal pozor aj na následnú strelu Černáka z diaľky.

V druhom polčase sa hralo jednoznačne podľa domácich nôt a svoje hviezdne chvíle prežil mladý útočník Križko, ktorý oslávil vo štvrtok 22. narodeniny. V 53. min potiahol útok Kamenský, našiel voľného Jašureka, ktorý sklepol loptu na Križka, a ten z hranice šestnástky zvýšil na 2:0. O tri minúty neskôr ten istý hráč mieril najskôr do brvna, potom do súperovho gólmana a tretí strelecký pokus už Peškovič zneškodnil. V 63. min bol Križko na konci ďalšej úspešnej akcie Trenčína - 3:0. V 70. min uspel opäť spomenutý sobotňajší trenčiansky strelec a hlavou upravil po rohu na konečných 4:0.

AS Trenčín - ViOn Zlaté Moravce 4:0 (1:0)

Góly: 23. Cs. Horváth, 53., 63. a 70. Križko

Žlté karty: 50. Hlohovský, 57. Jakúbek, 68. Križko - 25. Greguška, 55. Černák

Červené karty: 48. Greguška (ZM)

Domáci: Hodál - Jakúbek, Cs. Horváth, Kleščík, Minarčík - Jašurek, Godál, Lesák (62. Gergel), Kamenský - Hlohovský, Križko (81. Doubek)

Hostia: M. Peškovič - Pavlenda, Greguška, Choma, O. Číž - Hözl - Ondrejka (86. Balát), Černák, Kuračka, Juska (46. Gibala) - Miroslav Tóth (60. Peter Farkaš)

Rozhodovali: Smolák - Slyško, Likavský

Divákov: 1210

Povedali po zápase:

Rob McDonald (tréner Trenčína): "Po tomto výsledku sme veľmi šťastní. Opäť sme mali veľa príležitostí, ale konečne sme dali góly a vyhrali. Dôležité je aj Hodálovo čisté konto. Zlaté Moravce mali v prvom polčase veľkú šancu, mohli vyrovnať na 1:1. Po tomto momente sme zostali trochu nervózni, ale som rád, že sme to dokázali ustáť. Víťazstvo je dielom celého mužstva."
Ján Rosinský (tréner Zlatých Moraviec): "Súpera sme dvakrát postavili na nohy. Najskôr zásluhou chyby pri prvom góle a potom pri vylúčení. Následne sme sa chceli vrátiť do zápasu. Začali sme kopiť chyby a súper nás z brejkov potrestal."

foto: sita.sk, Richard Nemec a Martin Blažek

Autor: SITA
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa