Aktuality - archiv 17.12.2009

NAJ, NAJ, NAJ uplynulého roka

Čo zaujalo počas uplynulých 12 mesiacov pozitívne, čo naopak sklamalo.

V minulých dňoch sme priniesli štatistický sumár jesennej časti 1. ligy. V aktuálnom článku sa voľnejšou formou obzrieme za celým rokom 2009. Prinášame názory redakcie na niektoré NAJ – NAJ – NAJ. V tejto súvislosti sme oslovili aj Romana Hodála, dobre poznajúceho trenčianske futbalové prostredie.

NAJväčšie sklamanie:

Redakcia: Jdnoznačne fakt, že sme nepostúpili do Corgoň ligy.

Roman Hodál: Nepostup do Corgoň ligy.

NAJväčšie pozitívum:

Redakcia: Presadenie sa niektorých dorastencov do základu A-čka. Pravidelne nastupoval Valla. Gólovo sa presadili Adi, Mazán i Bizub.

Roman Hodál: Iba dve ligové prehry za celý rok 2009. Mužstvo sa naučilo neprehrávať. Musí sa ale naučiť aj vyhrávať.

NAJstabilnejší hráč:

Redakcia: Martin Ševela. Nastupoval pravidelne a vždy bol pevným defenzívnym pilierom. Okrem toho dal na jeseň dva dôležité góly. Zásahy proti Dolnému Kubínu aj v Rimavskej Sobote znamenali zisk 3 bodov.

Roman Hodál: Hm. Ťažká otázka. Asi Miloš Volešák. Drží si vysoký výkonnostný štandard a vo viacerých zápasoch nás v záveroch podržal bravúrnymi zákrokmi.

NAJlepší zápas:

Redakcia: Potešila jarná výhra 4:0 nad Podbrezovou. Trenčania podali dobrý výkon aj v 2. kole aktuálneho ročníka v Zlatých Moravciach. Hoci prehrali o gól, ich výkon sa nám páčil.

Roman Hodál: Boli dva. Hneď prvý zápas v roku 2009 s Michalovcami, vyhrali sme vysoko 6:2 a potom naša jesenná výhra nad Šaľou 4:0. V oboch zápasoch preukázali naši hráči obrovskú túžbu po víťazstve. Už pred zápasom bola v kabíne nevídaná atmosféra. Vedel som, že tieto zápasy vyhráme. Hráčom sa to dalo doslova čítať z tvárí.

NAJpamätnejší okamih:

Redakcia: Dva góly na Interi v jarnej časti uplynulej sezóny. Žiaľ, ani jeden z nich nebol pre údajný ofsajd uznaný.

Roman Hodál: Nikdy nezabudnem na kľúčový moment zápasu v Michalovciach v 31. kole uplynulej sezóny. V 87. min stál za stavu 0:0 vo vynikajúcej pozícii Ereros. Technickou strelou zblízka trafil ale iba žrď. Kto vie, ak by dal...

NAJväčší prepadák:

Redakcia: Mizerné jarné výkony v Humennom a Košiciach. Na jeseň sa nám nepáčil výkon v Liptovskom Mikuláši a Prievidzi.

Roman Hodál: Zbabraný jarný zápas v Košiciach. Takmer všetci členovia ich prvého tímu sa chystali na finále Slovenského pohára a mali počas víkendu voľno. Aj preto cestovalo na sobotný zápas do Nitry prakticky celé B-čko. Mladíci MFK v noci docestovali domov a v nedeľu ráno nastúpili tí istí hráči proti nám. Uhrali sme iba remízu.

NAJsilnejšie mužstvo proti ktorému sme hrali:

Redakcia: Prievidza. Za posledný rok nám robila najviac problémov. V jarnom zápase dlho vyhrávali, Hlohovský vyrovnal v závere s obrovskou porciou šťastia. Prvá jesenná konfrontácia sa skončila 2:0 pre hornonitriansky klub. Víťazstvo sme dosiahli až v druhom jesennom vzájomnom zápase. Aj to sa rodilo veľmi ťažko, súper vzdoroval viac ako hrdinsky.

Roman Hodál: Veľmi ťažké zápasy sme odohrali proti Podbrezovej. Na jar i na jeseň sa na nás zakaždým veľmi dobre pripravili. Vždy vymysleli nejaké taktické prekvapenie. Bol to silný a nevyspytateľný súper.

NAJnebezpečnejší hráč proti ktorému sme hrali:

Redakcia: Ťažká otázka. Nepríjemný bol Roman Chomistek z Podbrezovej, ďalej Štefan Pekár z Prievidze a problémy nám narobil aj Púchovčan Martin Luhový.

Roman Hodál: Martin Luhový. V jesenných zápasoch proti Púchovu nám zamotával hlavy zrejme najviac. Bol nepríjemný v koncovke a v príprave gólových príležitostí.

V druhej časti ankety sa zameriavame na hráčov AS Trenčín. Opäť hodnotí Roman Hodál.

NAJsnaživejší

Roman Hodál: Peter Kleščík. Je vzorom v tréningovej disciplíne i v nasadení. Škoda, že jeho pracovitú povahu nemá viac hráčov v kabíne. Trenčín by bol zrejme niekde inde.

NAJveselší

Roman Hodál: Za posledné roky bol najväčším vtipálkom určite Martin Doubek. V aktuálnom tíme prebrali túto úlohu Dalibor Rožník a Tomáš Peciar. Niekedy vytiahnu skutočne exkluzívne veci.

NAJväčší modeman

Roman Hodál: Tu je to jasné. Odkedy má Fanendo priateľku, v tomto smere nemá konkurenciu.

NAJhravejší

Roman Hodál: Opäť bezkonkurenčná záležitosť. Filip Hlohovský a Fero Kubík hrajú vždy a takmer o všetko. Ak sa v kabíne rieši nejaká stávka, buďte si istí, že títo dvaja v nej majú určite prsty. Súťažia v jedenástkach, v triafaní brvna či žrdí. Od ostatných sa nechajú zakaždým vyhecovať.

NAJvšestrannejší:

Roman Hodál: Roman Gergel. Je mu úplne jedno aký šport je na programe dňa. Zvláda všetko. Má neuveriteľné predpoklady.

Autor: ms, rh
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa