Mládež 18.3.2020

Individuálny tréningový program U 11

Súbor cvičení v rámci individuálnej prípravy

Ahojte chalani

Každý z nás chápe súčasnú situáciu. ktorá nás učí, že naše zdravie je priorita. Síce o tom stále počúvame, ale konkrétne nás to ako celú spoločnosť zasiahlo prvýkrát. Viem, že keď sa opäť stretneme, budeme si viac vážiť možnosti, ktoré máme. Vrátime sa silnejší a schopnejší. A preto, aby to tak bolo je okrem pevnej viery dôležité, aby sme preto niečo aj robili. Reči nepomôžu, treba činy. Som si istý, že všetci už toho leňošenia máte plné zuby. Myslím si, že nám nič nebráni, aby sme v tejto situácii využili možnosti individuálneho tréningu. Stále vám hovoríme, že treba doma zlepšovať to, čo vás učíme. Teraz prišiel čas, keď tento typ tréningu samého seba je nevyhnutný a dôležitý. Každý , ktorý tento čas využije na zlepšovanie, tak sa vráti lepší a silnejší. Je to na vás. Ležať doma pri počítači alebo zobrať loptu a trénovať. Samozrejme sám, lebo sa nemáme združovať. Je to na každom ako sa rozhodne a hlavne ako to bude robiť. Da sa pritom aj zabaviť, viem o čom hovorím, robil som to v mladosti často. Samozrejme hra chýba každému z nás, ale to príde , keď sa opäť stretneme. Teraz treba trénovať individuálne. A zabrať. 

Sú dve roviny, ktoré treba zlepšovať - prvá je technika, druhá pohybový rozvoj-

Technika - zober loptu a rob. Opakuj to, čo trénujeme, prípadne trénuj nové veci. Znova a znova, až to nebudeš vedieť dokonale.

Inšpirácia - https://www.youtube.com/watch?v=L8taGwfp2sU - pozri si a denne zlepšuj. Na ulici, na ihrisku, na dvore, na záhrade, všade sa dá. Podobných videí si vieš nájsť na nete kopu, treba to robiť znovu a znovu , až to nebudeš vedieť aj so zavretými očami.

Pohybový rozvoj - prvá vec je rýchlosť - rýchle nohy ako robíme denne, špeciálne v stredu, treba si to pripomenúť.

druhá vec je sila - opäť si spomente na stredu a cviky, ktoré robíme. Vybrať si 6 cvikov , každý robiť 3 série,  30 sek makať  a 30 sek oddych. Najlepšie každý druhý deň( alebo aspoň každý tretí ) Pre upresnenie pripájam zoznam cvikov - drepy s rukami za hlavou, výpady dozadu s rukami za hlavou, výpady dozadu s rukami nad hlavou a s úklonom na stranu, podpory ležmo na predlaktiach, kopy v podpore ležmo vysoko, kopy v podpore ležmo do boku, trojbodový podpor ležmo ( kľuk s jednou zdvihnutou nohou ), dvíhanie bedier, dvíhanie bedier s kľukom, parašutista s s rukami vzadu, predklonna jednej nohe v predpažení, priťahovanie k rebrinám ( alebo k niečomu inému)

A tretia vec je zvysovanie aerobneho potencialu - nie je to v tomto veku najpodstatnejšie, ale ak si kazdy treti den zabehnete dlhsiu trat, tak vam to len a len pomôže. Bez tlaku na vykon, len beh pre radost. Ale dlhsí.

Keby vám niečo nebolo jasné, tak ma kontaktujte. 

Viem, že nikto z nás neochorie, tak makajte, aby sme sa stretli lepší. Verte bude vidieť, kto niečo robil a kto sedel len pri počítači.

Miro Karas. tréner U 11

Autor: Karas
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa