Mládež 19.3.2020

INDIVIDUÁLNY TRÉNING

Cvičenia v rámci individuálnej prípravy


Zdravím všetkých 

Prajem Vám všetkým predovšetkým pevné zdravie a hodne síl v tomto zložitom období. Každý z nás prežíva neľahké obdobie, ktoré nás núti premýšľať nad prioritami, a že naše zdravie je tá najväčšia priorita. Hoci o tom stále počúvame, ale momentálne nás to zasiahlo prvýkrát takto vážne. Verím, že to vo svojich rodinách zvládate a popri povinnostiach máte čas sa venovať aj tréningu. Spôsoby sú rôzne, každý vie čo mu ide a čo zasa nie. A preto, aby sme sa po čase mohli opäť naplno venovať futbalu, je dôležité, aby sme preto niečo aj robili. Pevne verím tomu, že všetci už máte plné zuby leňošenia. Určite Vám nič nebráni, aby ste v tejto situácii využili možnosti individuálneho tréningu. Na každom tréningu Vám hovoríme, že treba doma zlepšovať to, čo vás učíme. Teraz prišiel čas, keď tento typ tréningu samého seba je nevyhnutný a dôležitý. Každý z Vás, ktorý tento čas využije na zlepšovanie, tak sa vráti lepší a silnejší. Je to na vás !!!!  Ležať doma pri počítači alebo zobrať loptu a trénovať. Sám, s bratom, sestrou alebo rodičmi. Je to na každom ako sa rozhodne a hlavne ako to bude robiť. Dá sa popritom aj zabaviť, pretože to poznám aj z vlastnej skúsenosti. Samozrejme každému z nás chýba hra, ale to príde, keď sa opäť všetci v zdraví stretneme. Nateraz treba trénovať individuálne. V zásade každá pohybová aktivita je veľké plus, nielen futbalová, napr. pohyb(chôdza, beh) v prírode, bicyklovanie, samozrejme za predpokladu, že je minimálny kontakt s cudzími ľuďmi.

Tu je iba pár príkladov, ktoré vám pomôžu v spolupráci s vašimi staršími súrodencami či rodičmi rozvíjať svoje schopnosti.

Technika - zober loptu a rob. Opakuj to, čo trénujeme, prípadne trénuj nové veci. Znova a znova, až to budeš zvládať perfektne, aj naslepo :).

Ball mastery drills: https://youtu.be/ObncYq18lMw

Výzva - kdo zvládne? https://youtu.be/1MfJGmYq57Y

Výzva - kdo zvládne? https://youtu.be/x_MfFmAWP6o

                             https://www.youtube.com/watch?v=L8taGwfp2sU

Pohybový rozvoj - rýchlosť, koordinácia, dynamika, sila - napr. rebríky, krátke zábery, dlhšia chôdza či beh, chôdza po schodoch namiesto výťahu, atď.

Pre ukážku jedno video, kam to je možné dotiahnuť  https://www.spiner.sk/video-takto-vyzera-trening-rychle-nohy-majstra-tohto-cvicenia/

Rebríky : https://www.youtube.com/watch?v=M6lExPDdyFM

             http://www.futbalshviezdickou.jremedia.sk/index.php/kondicia/289-koordinacny-rebrik-cvicenia

Koordinácia : https://www.youtube.com/watch?v=ADyxDbm3S-M

- pozri si a denne zlepšuj. Na ulici, na ihrisku, na dvore, na záhrade, všade sa dá, dokonca aj v byte. Podobných videí si vieš nájsť na nete kopu, treba to robiť znovu a znovu, až to skutočne budeš vedieť aj so zatvorenými očami.

V podstate, každý kto má rád futbal, stále hľadá spôsob, ako si kopať či hrať sa s loptou. Videa sú iba ukážkové a na YouTube ich je plno, ide skôr o to, aby chlapci boli pravidelne (hlavne z vlastnej iniciatívy) v kontakte s loptou a skúšali si rôzne veci sami.

Prajem vám ešte raz pevné zdravie, trpezlivosť a silu, aby sme toto náročné obdobie zvládli. 

tréner ŠVAJKA

Autor: ŠVAJKA
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa