florbal 3.9.2020

Florbal | Prichádza prvý ročník Salming Floorball Cupu

V domovskej hale florbalistov AS Trenčín sa počas nasledujúceho víkendu uskutoční prvý ročník predsezónneho turnaja Salming Floorball Cup. V M-Šport centre sa predstaví šesť tímov v kategórii starších žiakov a rovnaký počet v kategórii juniorov.

„Nad usporiadaním turnaja som uvažoval už niekoľkokrát. Nie je jednoduché pripraviť takéto podujatie. Akonáhle povolili pred začiatkom leta športové podujatia, pustili sme sa do toho. Vedel som, že príprava na novú sezónu bude ťažká. Práve preto nastal čas zorganizovať domáce podujatie,“ povedal hlavný organizátor SFC Martin Voštiar a doplnil: „Hlavným dôvodom zrodu turnaja je previerka pripravenosti našich mládežníckych tímov na nasledujúcu sezónu. Chceme odohrať zápasy podobné súťažným, preto hrací čas kopíruje ligové stretnutia. V tomto smere sme unikátni. Zápasy na dvakrát pätnásť minút nikoho dostatočne nepreveria. Ak chcete ako tréner vyskúšať celý tím, je nereálne všetkých chlapcov v tak krátkom čase vidieť.“

Všetky zápasy sa budú hrať v hlavnej hale M-Šport centra a pre tímy je pripravený bohatý sprievodný program. Počas celého turnaja bude k dispozícii bowling a v sobotu stolný tenis. Hlavný partner turnaja Salming ponúka zľavy až do výšky 40% na všetok tovar. Kebabizňa zabezpečila pitný režim a nápoj v ich sieti ku každému jedlu zadarmo. Asociácia športov Trenčín zabezpečí priame prenosy z vybraných zápasov a chýbať nebude turnajová reportáž na ASTV.

„Naše tímy sú odhodlané a hladné po úspechu. Juniorov čaká vstup do extraligy a podriadili sme tomu naozaj všetko. Príprava je pestrá, kvalitná a nechýba zápasová prax. Na umiestnenie sa nepozeráme. Medaila by potešila no viac sa zameriame na vyťaženie hráčov na ihrisku, herný systém a celkový prejav. U starších žiakov to bude určite podobné. V klube máme nového trénera, ktorý dostal šikovných chlapcov,“ povedal Voštiar.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa