Aktuality - archiv 19.2.2010

V generálke prehra so Žilinou

MŠK Žilina – AS Trenčín 4:1 (2:1).

Séria prípravných zápasov sa naplnila. Posledný duel z dlhého zoznamu absolvovali futbalisti AS v Žiline. Súboj s corgoňligovým lídrom bol pre hráčov Trenčína dôstojnou bodkou za zimným obdobím.

Futbalisti AS nastúpili do zápasu s veľkým rešpektom. Zvučné meno domáceho tímu akoby im v úvodnej dvadsaťminútovke zväzovalo nohy. Guľov tím ale tlaku aktívneho súpera odolal. Naopak, boli to Trenčania, ktorí otvorili skóre. V 27. min zahrával Gergel štandardku z ostrého uhla. Na prekvapenie domácej defenzívy, a najmä brankára Dúbravku, podstrelil múr a skóroval. Radosť Trenčanov mala ale krátke trvanie. Doslova sekundy po úvodnom zásahu odpovedal gólovou strelou Majtán. Nový muž v tábore MŠK sa presadil peknou strelou. V 36. min mal ďalší gól AS na kopačke Salinas. Brankár Žiliny však vytiahol proti jeho pokusu zblízka zázračný zákrok. Aj druhý gól Žiliny vsietil Majtán, ktorý sa v 41. min presadil po individuálnej akcii.

V druhom polčase pôsobil trenčiansky tím oveľa odvážnejším dojmom ako v prvej časti. Napriek tomu si šance vytvárali domáci. Oravec svoju prvú príležitosť ešte nevyužil, v 50. min hlavičkoval vedľa, ale už o 9 min neskôr mieril presne a Žilina vyhrávala 3:1. Za tohto stavu si vypracovali príležitosti aj Trenčania. Dvakrát sa dostal na dostrel Straka a raz Hlohovský. Defenzíva žlto-zelených však týmto atakom odolala. V lepšej streleckej forme sa ukázal Rilke. Jeho prudká strela spoza pokutového územia sa zatrepotala až v sieti. Žilina zdolala Trenčín 4:1.

MŠK Žilina – AS Trenčín 4:1 (2:1)

góly: 27. a 41. Majtán, 59. Oravec, 81. Rilke – 27. Gergel

Žilina: Dúbravka (46. Krnáč) - Angelovič (46. Poleť), Piaček, Šourek (46. Guldan), Leitner (46.Mráz) - Kobylík (46.Vyskočil), Pečalka, Jež (13. Škvarka), Zlatkovič (46. Rilke) - Majtán (46.Oravec), Lietava (74. Fotyik)

Trenčín: Rožník – Godál, Ševela (68. Knapp), Kleščík, Valla (85. Adi) – Gergel, Baez, Horváth, Štefánik (46. Straka), Salinas (55. Hlohovský) – Kubík (68. Malec)

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa