Aktuality - archiv 10.3.2010

Futbalisti AS na návšteve v DEMY

Miloš Volešák: "Z návštevy sme mali radosť, aj keď to bolo pre nás ťažké."

Dlhodobá spolupráca medzi trenčianskymi futbalistami a Domovom sociálnych služieb DEMY pokračuje. Ďalším zo spoločných projektov oboch subjektov bola návšteva športovcov priamo v sídle DEMY. Skupina hráčov AS strávila medzi hendikepovanými deťmi viac ako hodinu. Malí kamaráti trenčianskych futbalistov pripravili svojim športovým vzorom divadelné predstavenie, futbalisti sa revanšovali loptou a dresom.

Futbalisti odchádzali zo sídla Domova sociálnych služieb plní dojmov. „Z návštevy sme mali veľkú radosť. Byť v kontakte s týmito deťmi nás tešilo, hoci v niektorých chvíľach to bolo pre nás ťažké. Niektoré postihnutia boli skutočne výrazné. Človek sa potom zamýšľa nad prioritam a vo svojom rebríčku hodnôt mnohé prehodnocuje,“ rozhovoril sa s vážnym hlasom Miloš Volešák.

Aldo Báez pri spomienke na stretnutie s deťmi roztiahol tvár do širokého úsmevu. „Bola to milá akcia. Deti nám pripravili pekný program. Nebola to naša prvá spoločná akcia. Cítili sme sa medzi nimi dobre. Na záver nám odovzdali kopačky, ktoré samé vyrobili. Mám ich odložené doma,“ chválil sa cenným úlovkom argentínsky záložník.

Deti z Domova sociálnych služieb a futbalisti AS Trenčín sa v poslednom období zbližujú. Jedným z prvých spoločných projektov bolo spoločné fotenie kalendára na rok 2009. „Pamätali sa na to aj po viac ako roku. Spoznávali nás a v mysliach lovili spomienky na spoločnú prípravu fotiek,“ všimol si Miloš Volešák. Veľkú radosť z opätovného stretnutia s futbalistami mal predovšetkým Martin, vystupujúci na spoločnom fotení ako tréner spoločného tímu detí a športovcov.

Ďalšou spoločnou akciou bola letná šou Hviezdy deťom. Výťažok z futbalového duelu slávnych športovcov s Martinom Škrteľom a Mariánom Gáboríkom na čele proti výberu osobností MUFUZA s Jánom Ďurovčíkom či Ivanom Vojtekom v zostave putoval aj na podporu DEMY. Ďalšie pokračovanie vzájomných stretnutí hráčov AS a detí by malo prísť už onedlho. Keď počasie ukáže svoju jarnú tvár a ortuť teplomera sa vyšplhá na teplejšie hodnoty, navštívia deti z DEMY niektorý z domácich zápasov AS. V lete je potom pripravená ďalšia časť úspešného letného podujatia Hviezdy deťom.

Autor: ms, foto: M. Blažek
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa