Sieň slávy 28.3.2021

Sieň slávy | Jozef Jankech vstúpil do Siene slávy slovenského futbalu

Člen Siene slávy trenčianskeho futbalu Jozef Jankech získal ďalšie prestížne ocenenie svojej práce. Vstupom do Siene slávy slovenského futbalu (SSSF) sa stal členom elitnej slovenskej futbalovej spoločnosti.

Medzi to najlepšie, čo slovenský futbal ponúkol vstúpil po boku Ladislava Kunu (in memoriam), Ladislava Pavloviča (in memoriam), Alexandra Horvátha, Jozefa Štibrányiho, Jaroslava Polláka (in memoriam), Ľudovíta Cvetlera, Vojtecha Christova, Stanislava Jarábka a Jozefa Módera.

Jozef Jankech začal s veľkým futbalom práve pod Čákovým hradom. Rodák zo Šale prišiel do Trenčína v roku 1959. Hneď v premiérovej sezóne pomohol TTS-ke k postupu do prvej ligy. Od začiatku vynikal rýchlosťou a zakončením. Po zlúčení TTS a Odevy si vybojoval stabilné miesto v základnej jedenástke Jednoty Trenčín. Patril k najlepším strelcom mužstva. Deviatimi presnými zásahmi pomohol pri návrate trenčianskeho futbalu medzi československú elitu v roku 1962. V životnej forme bol v nasledujúcom ročníku, keď vystúpil s Jednotou na strieborný stupienok v najvyššej súťaži. Po úvodných kolách viedol tabuľku strelcov. Prišlo však osudové zranenie chrbtice.

To ho však nezastavilo. Tréner roka 2009 je trojnásobným víťazom Slovenského pohára. Dvakrát sa tešil s Lokomotívou Košice a raz so Slovanom Bratislava. Košičanov v roku 1979 doviedol aj na vrchol v Československom pohári po víťazstve proti Baníku Ostrava. Ako hlavný tréner viedol tímy v 576 zápasoch v najvyššej československej a slovenskej súťaži. V rokoch 1985–1987 mal na starosti olympionikov ČSSR. Tesne pred rozpadom Československa skladal so Štefanom Nadzamom výber Slovenska na turnaji v Číne. Od leta 1995 do novembra 1998 koučoval slovenské A-mužstvo v 34 zápasoch. Desať rokov pôsobil v zahraničí. Najprv na Cypre, potom v Katare, Malajzii a na Maldivách. Práve Maldivy priviedol k nečakanému víťazstvu proti Indii vo finále majstrovstiev Južnej Ázie.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa