Aktuality - archiv 8.5.2010

Trenčania víťazmi Breukelen Cupu!!!

AS Trenčín zdolal vo finále Vitesse Arnhem.

Vo finále Breukelen Cupu, kvalitne obsadeného turnaja do 21 rokov nastúpili proti sebe AS Trenčín a Vitesse Arnhem. Na oboch tímoch bolo badať únavu z predchádzajúcich štyroch náročných duelov. S úbytkom energie sa vyrovnali lepšie Trenčania. Finálového rivala zdolali presvedčivo 4:1.

Už v 3. min skúšal šťastie Kleščík. Jeho ďalekonosný projektil z 30 metrov bránu minul. V 5. min odpovedal tím, v ktorom v minulosti pôsobil Marián Zeman, Rožník si ale s priamym kopom poradil. V 10. min centroval do nebezpečného územia Štefánik, defenzíva Arnhemu loptu vytlačila pred pokutové územie, kde zastrihal nohami Hlohovský. Efektné nožničky brankár kryl. V 12. min vyslal kolmý pas za obranu Štefánik, pri lopte sa ocitol Adi, ktorý príležitosť premenil na prvý gól – 1:0. Už o minútu neskôr pálil jeden z útočníkov Vitesse, spoľahlivý brankár AS strelu z 20 metrov bez problémov ratoval. Po štvrťhodine hry vyslal Salinas ďalšiu z perfektných prihrávok za obranu. Štefánik ju využil a zvýšil na 2:0. Mladučký záložník AS sa zapísal do listiny strelcov aj v 22. min. Po rýchlej kombinácii v strede poľa, na ktorej začiatku bol Báez, unikal sám na brankára a svoj brejk premenil – 3:0.

Trenčania boli aktívni aj po zmene strán. Parádnu akciu založil v 28. min Depetris, k jeho prihrávke sa dostal Salinas, mazáckym spôsobom sa pokúsil o lob, brankár holandského tímu loptu s náramnou námahou do siete nepustil. Kuriózna situácia nastala po polhodine zápasu. Center do pokutového územia AS našiel hlavu Kleščíka. Stopér AS prudkou hlavičkou prekonal prekvapeného spoluhráča v bráne. Ani tento vlastenec ale trenčiansku púť za víťazstvom nezastavil. V 38. min išiel, po Depetrisovej prihrávke, do samostatného sóla cez polovicu ihriska Holúbek, trafil však iba nohy gólmana Holanďanov. O 60 sekúnd neskôr mal prácu aj Rožník, s nepríjemnou strelou si bez väčších ťažkostí poradil. V záverečnej desaťminútovke turnaja zaujali ešte dve juhoamerické akcie. Najskôr unikol po ľavej strane Salinas. Nacentroval do pokutového územia, kde našiel Depetrisa. Argentínčan pohotovou koncovkou pridal štvrtý zásah AS. O tri minúty neskôr sa situácia takmer zopakovala. Po Salinasovej prihrávke sa dostal do tutovky Depetris, obišiel aj brankára, jeho pokus však jeden z navrátivších sa obrancov v poslednej chvíli odvrátil na roh.

Trenčania zanechali v Holandsku vynikajúci dojem. Turnaj prešli bez jedinej prehry. V ťažkých zápasoch s obhajcom prvenstva Spartou Rotterdam a Ajaxom Amsterdam vydolovali remízy, hoci ešte pár minút pred koncom prehrávali o dva góly. V ostatných dueloch brali iba víťazstvá. Výprava AS by sa mala vrátiť na Slovensko v pondelok v predpoludňajších hodinách.

FINÁLE:
AS Trenčín – Vitesse Arnhem 4:1 (3:0)
Góly: 12. Adi, 15. a 22. Štefánik, 41. Depetris – 30. Kleščík (vl.)

AS: Rožník – Godál, Kleščík, Peciar, Valla – Hlohovský (46. Morong), Báez, Štefánik (32. Holúbek), Salinas (46. Marušinec) – Depetris, Adi (42. Malec)

SEMIFINÁLE
Ajax Amsterdam – AS Trenčín 2:2, na pok. kopy 0:2
Góly AS: 46. Čögley, 48. Adi
Premenené jedenástky: Peciar, Malec

ZÁPASY V SKUPINE:
AZ Alkmaar – AS Trenčín 0:1 (0:1)
Gól 34. Depetris

Sparta Rotterdam – AS Trenčín 3:3 (0:1)
Góly AS: 17. a 46. Salinas, 50. Depetris

FC Utrecht – AS Trenčín 0:1 (0:0)
Gól: 35. Depetris

Autor: db, ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa