A-tím 22.3.2022

A-tím | Zranení hráči sa krok za krokom vracajú

Viacero chýbajúcich hráčov prvého tímu AS Trenčín sa pomaly zapája do tréningového procesu. V niektorých prípadoch si na ich návrat budeme musieť ešte počkať, u iných to bude trvať kratšie.

Najskôr by mal byť späť na Adam Gaži. Strelec dvoch ligových gólov a rovnakého počtu finálnych prihrávok hral a skóroval pred necelými dvoma týždňami proti Pohroniu. „Už je naspäť v tréningovom procese a po reprezentačnej prestávke bude k dispozícii,“ povedal hovorca klubu Martin Galajda.

Len deväť ligových štartov má aj pre opakované zranenia na svojom konte Adrián Slávik. „Koleno je po predchádzajúcich problémoch trochu háklivé na záťaž. Fyzioterapeuti ho dávajú dokopy. Uvidíme ako sa bude cítiť po reprezentačnej prestávke. Je však možné, že bude trénerom k dispozícii.“

Samuel Lavrinčík hral ako jeden z mála vo všetkých našich zápasoch jesennej časti Fortuna ligy. Do hernej časti zimnej prípravy však už nezasiahol. Jeho zdravotné problémy sa neviažu k fyzickému zraneniu, ale sú zápalového charakteru. „V jeho prípade išlo najmä o popísanie príčiny zdravotných problémov. Absolvoval vyšetrenia u viacerých špecialistov. Dnes sú jeho problémy na ústupe, ale návrat do stopercentnej záťaže sa počíta na týždne. Aj Samo verí, že zlepšenie jeho stavu bude kontinuálne,“ povedal Galajda.

Po dlhých týždňoch a opakovaných problémoch so svalovými zraneniami sa do tréningového procesu začína zapájať aj Lucas Demitra. „Podľa lekárskej správy je fyzicky stopercentne v poriadku. Do záťaže však pôjde postupne vzhľadom na väčší výpadok,“ dodal hovorca klubu.

V pozícii rekonvalescenta je už dlhšie aj mládežnícky reprezentant Urban Mazanovský. Po zranení v zápase dorasteneckej ligy a plastike kolena sa jeho návrat odhaduje na niekoľko mesiacov.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa