Aktuality - archiv 17.5.2010

Návrat jesenných opôr na Sihoť

Tomáš Peciar a David Depetris sa po necelom polroku v Omniworlde vrátili do Trenčína.

Minulý týždeň sa k tímu AS Trenčín pripojili David Depetris a Tomáš Peciar. Vyslanci v holandskej druhej lige ukončili svoje hosťovania v FC Omniworld a opätovne vstúpili do radov AS. O ich prípadnom budúcom pôsobení v Holandsku sa rozhodne v letných týždňoch.

Väčšiu radosť z holandského pôsobenia mal určite David Depetris. „Bola to zaujímavá skúsenosť. Zo začiatku som pravidelne nastupoval. Niekoľkokrát som dokonca skóroval. Pripísal som si aj zopár gólových prihrávok. Mužstvu sa v týchto fázach darilo. Potom ale prišla mierna kríza. Mužstvo sa začalo trápiť a ja som zo zostavy vypadol," rozhovoril sa Argentínčan, vyvracajúc úvahy o tom, že ako cudzinci to mali s presadením sa do nového kolektívu ťažké: „Kabína nás prijala úplne bez problémov.“

Nebezpečný hrotový hráč má bohaté skúsenosti zo Slovenska. Vďaka uplynulému polroku získal prax aj so súťažou v krajine bicyklistov. Ktorá zo súťaží je teda kvalitnejšia? „Túto otázku som dostal po návrate z Holandska už veľakrát. Odpovedať na ňu ale vôbec nie je jednoduché. V Holandsku sa hrá úplne iným štýlom ako na Slovensku. Na nedávnom Breukelen cupe sme dokázali, že vieme konkurovať aj technickej holandskej škole,“ zareagoval diplomaticky najlepší strelec AS v posledných rokoch.

David Depetris si na odlúčenie od domova zvykol už pri jeho prestupe z Argentíny na Slovensko. Presun do Holandska pre neho preto nebol bolestivý. Napriek tomu pri aklimatizácii vyzdvihol nezaplatiteľný prínos priateľky. „Určite mi pomohla. Vždy keď ste v neznámom prostredí a máte pri sebe blízku osobu, je to pre vás oveľa ľahšie,“ ukončil stručné holandské návraty Depetris.

V úplne odlišnej situácií bol Tomáš Peciar. A to vo všetkých smeroch. Za prvé mužstvo nenastupoval, od rodiny bol na dlhší čas odlúčený vôbec prvýkrát a z najbližších ho v Holandsku nikto nesprevádzal. Možno aj preto prišiel po necelom polroku silnejší, odolnejší, vyspelejší. „V mnohom mi to pomohlo. Osamostatnil som sa a osvojil som si niektoré veci. Napríklad varenie. Výrazne som sa zlepšil aj v Angličtine. Čo sa týka zápasov, veľa vody som nenamútil. Z tohto pohľadu to bolo pre mňa náročné. Najmä v úvodných týždňoch. Postupne som sa s nepriaznivou situáciou vyrovnal,“ hodnotil pevným hlasom skúsenosti z oranžovej krajiny vysoký stopér.

Už na prvých tréningoch badal rozdielnosť v holandskom a slovenskom futbalovom štýle. „Napredoval som v sile, technike a rýchlosti. Na tieto parametre kladú obrovský význam. Naopak, všimol si aj niektoré veci, v ktorých jeho spoluhráči za slovenským štýlom mierne zaostávali. Na Slovensku sme často ostávali na ihrisku aj po tréningoch a pridávali sme si streľbu, brušáky alebo iné činnosti. Tam sa bezprostredne po tréningu hráči roztrúsili domov. S Davidom sme tak na štadióne neraz ostávali sami,“ menoval rozdiely talentovaný obranca.

Odlišnosť si všimol aj v ďalších smeroch. „Stravujú sa úplne iným spôsobom ako my. Z domu som bol zvyknutý na obed pozostávajúci z dvoch chodov. Tam sme mali na obed obložené žemle. O polievke ani chýru ani slychu,“ poukázal na, pre našinca, zvláštne stravovacie zvyky člen širšej reprezentácie do 21 rokov. Okrem tréningov a zápasov nemal Tomáš prakticky žiadne povinnosti a tak si užil aj relax a ničnerobenie. „Voľný čas som trávil predovšetkým pri internete. Občas sme vyšli do mesta. Na kávu, alebo sme chodili po obchodoch. V Utrechte som si napríklad kúpil kopačky. Okrem nich som aj Notebook,“ pochválil sa na záver Tomáš Peciar.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa