Aktuality - archiv 23.5.2010

Samuel Štefánik sa udomácňuje v základe AS

Kreatívny hráč zásobuje spoluhráčov gólovými prihrávkami.

Futbalisti AS majú za sebou domácu rozlúčku s ročníkom 2009/2010. Posledným súperom Trenčanov na Sihoti boli Michalovce. Domáci tým jednoznačne dominoval. Nad východniarmi vyhral úplne zaslúžene 4:1. Defenzívu Zemplínčanov rozleptávali najmä smrtiace prihrávky Samuela Štefánika.

Trenčania predviedli bezstarostný výkon plný technických kúskov a kombinačných akcií. „Dali sme rýchly gól, ktorý nám vlial sebavedomie. Potom sa nám hralo oveľa lepšie,“ upozornil na dôležitosť Kubíkovho gólu v 17. min Samuel Štefánik.

V 34. min hrmelo pred bránou hostí opäť. Osemnásťročný mladík vysunul do príležitosti prievidzskú dvojičku Kubík – Hlohovský. Zatiaľ však jeho prihrávka prívlastok gólová neniesla. Zamestnaný brankár hostí Pillár vytlačil loptu s ťažkosťami na rohový kop.

Po zmene strán vyslali čarovné kopačky rodáka z Bánoviec nad Bebravou ďalší exkluzívny pas. Kubík ho tentoraz technickou strelou upratal do siete. Ďalšiu prihrávku, po ktorej sa menilo skóre, vymyslel mládežnícky reprezentant v 57. min. Jeho ponuku zužitkoval na dosiahnutie tretieho zásahu AS Straka. „Som rád, že sa mi darilo. Chalani si tie lopty pekne preberali a výborne zakončili. Ale pozor, veľa prihrávok sa mi aj nevydarí,“ nenechal sa ukolísať výborným výkonom talentovaný stredopoliar.

Samko Štefánik sa stáva v posledných zápasoch jedným z najefektívnejších tvorcom "asistencií". Spoluhráči si po jeho presných prihrávkach zlepšujú gólové štatistiky ako na bežiacom páse. „Určite to nie je jednostranná záležitosť. Aj oni mi niekoľkokrát prihrali do vyložených šancí. Veľa z nich som, žiaľ, zahodil,“ uvedomuje si vlastné nedostatky futbalista nosiaci číslo 26.

„Zo zápasu mám vynikajúce pocity. Hrali sme pekný futbal. Dali sme štyri krásne góly. Po nepodarenom Ružomberku sme si povedali, že s Michalovcami to bude nový zápas. Teší ma, že sme sa dokázali vrátiť k nedávnym dobrým výkonom,“ dodal na záver krátkeho interview po zápase člen základnej zostavy AS Trenčín.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa