Aktuality - archiv 28.5.2010

Starší dorastenci AS Trenčín majstrami Slovenska!!!

Po výhre 2:0 nad Senicou sa na Sihoti rozpútala radosť šampiónov.

Devätnásťroční futbalisti AS Trenčín dosiahli obrovský úspech. Kolo pred koncom súťaže si výhrou nad Senicou zabezpečili titul slovenských šampiónov. GRATULUJEME!

Zápas mal od začiatku vysoké tempo. Obaja súperi predvádzali kvalitný futbal. V drese hostí nastúpili aj mládenci so skúsenosťami z Corgoň ligy – Kitta, Petrovský, Pillár a Kučera. Poslední dvaja menovaní majú dokonca v najvyššej súťaži aj gólové zápisy. Naopak, trénerovi Dorňákovi chýbalo niekoľko dôležitých hráčov. Najmä konštruktívny Mondek, odpykávajúci si kartový trest.

Na mladých Trenčanoch bolo najmä v úvode badať vážnosť zápasu. Na ich kopačky sa neraz vkradla nervozita. V 10. min nezvládol Draškovec úplne ideálne vybehnutie, hosťujúci Kessl ho ale prelobovať nedokázal. Po úvodných rozháraných minútach sa domáci upokojili a do šancí sa začali dostávať aj oni. Mišák dokonca dopravil loptu do siete, zdvihnutá zástavka asistenta rozhodcu ale gólovú radosť Trenčanov zmrazila. Vzápätí vyslal Holúbek pas na Rybanského, akcia AS sa však gólom neskončila. Po polčase odchádzali aktéri zaujímavého duelu do šatní za bezgólového stavu. Telefonáty divákov smerovali počas pauzy do Dunajskej Stredy, kde hrali Košice, jediný konkurent AS v boji o prvenstvo. Polčasová informácia zo Žitného ostrova neznela priaznivo – východniari vyhrávali 1:0.

Mladí Trenčania, samozrejme, túto informáciu nedostali a sústredili sa výlučne na vlastné výkony. Po zmene strán pokračovali oba tímy v aktívnej hre. Šance sa striedali na oboch stranách. Domáci Gajdošík trafil po rohovom kope žrď, na opačnej strane dal Kessl gól, ktorý rozhodca pre postavenie mimo hry neuznal. Skóre sa napokon predsa len menilo. Po jednej z viacerých štandardiek AS vypálil Szabó, jeho pokus defenzíva Záhorákov síce odvrátila, ale na dorážku Erika Iviczeho už bola prikrátka – 1:0. Krátko po úvodnom góle dorazila na Sihoť zvesť z Dunajskej Stredy. Košice vyhrávajú 2:0. V praxi to znamenalo, že ak by ostali výsledky oboch duelov do konca nezmenené, rozhodovalo by sa v poslednom kole. Košice v ňom hrajú doma, kým Trenčín cestuje na horúcu pôdu do Stropkova, kde sa len tak ľahko nevyhráva. Tieto špekulácie však rezonovali iba na tribúne. Na hracej ploche sa hral stále zaujímavý duel. Desať minút pred koncom sa vrútil do pokutového územia Mišák, brankár hostí Šulla ho zastavil nedovolene a nasledoval pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Tomáš Malec a nezaváhal – 2:0.

Medzi tým prišla nádejná správa z juhu Slovenska. DAC znížil na 1:2. O chvíľu sa pozornosť tribúny sústredila na trénera mladšieho dorastu Jána Blaháča. S mobilom na uchu zvestoval dobrú správu – DAC kope penaltu. O chvíľu už dvíhal ruky nad hlavu s hlasným výkrikom GÓÓL – Dunajská Streda vyrovnala na 2:2. V tejto chvíli patril titul Trenčanom. Do konca oboch stretnutí však stále ostávalo zhruba päť minút. Trenčania si svoj pohodlný náskok s prehľadom strážili, pozornosť publika, a čoraz častejšie aj lavičky AS, sa sústredila na trénera sedemnástky, majúceho priamy kontakt na štadióne DAC. Ubiehali posledné okamihy duelu. Najsledovanejší mobil na štadióne sa opäť rozzvonil. „Nie, dúfam že Košice nedali gól,“ zastonal impulzívny tréner sedemnástky. S veľkou obavou prijal hovor. Keď sa mu vzápätí rozžiaril na tvári široký úsmev, vedeli sme že je dobre. „Košice prehrávajú! Dunajská dala tretí gól,“ volal radosťou bez seba. V tej chvíli sa ozval konečný hvizd hlavného rozhodcu a na trenčianskej Sihoti prepukli majstrovské oslavy. „Majstri, Majstri,“ skandovali rozradostení futbalisti oblievajúc sa perlivým sektom. Potom nasledovalo vyhadzovanie do vzduchu hlavného trénera Radúza Dorňáka i jeho asistenta Romana Jambora.

Úžasnému titulu AS Trenčín v kategórii staršieho dorastu sa budeme podrobne venovať aj v nasledujúcich dňoch.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa