Aktuality - archiv 6.10.2007

Slovanisti vtrhli na zápas so Žilinou

Fanúšikovia Slovana a Brna narušili priebeh zápasu so Žilinou.

Slovanistickí fanúšikovia sa opäť po týždni ukázali v negatívnom svetle, keď narušili pokojný priebeh zápasu 12. kola Corgoň ligy medzi AS Trenčín a MŠK Žilina, ktorý sa skončil nerozhodne 2:2. Nahnevaný generálny manažér domáceho tímu Róbert Rybníček ich nazval "háveďou" a zároveň nepriamo vyzval vedenie Slovana Bratislava aby si svojich agresívnych priaznivcov s rasistickými sklonmi riešili nielen mediálnymi vyhláseniami.

V tabuľke potápajúci sa Trenčín privítal majstrovskú Žilinu. Po 80. minúte približne 50 slovanistov, ktorých klub hral v neďalekej Dubnici, vtrhlo na štadión s cieľom napadnúť domácich fanúšikov. Tí sú v ich nevôli od času, keď verejne prezentovali svoj odpor k rasizmu po smrti študenta Daniela Tupého. Slovanisti, ktorí si prizvali aj družobných chuligánov z Brna, útok zjavne vopred pripravili. V rýchlosti ukradli trenčiansku vlajku a dokopali jedného fanúšika AS. Ďalší bol podľa prítomných svedkov porezaný. Na to sa vzoprel odpor aj postarších priaznivcov a slovanisti, ktorí nestihli utiecť, boli takmer zlynčovaní. V tom čase už na miesto prišli aj policajti. Svoju vinu za prienik holohlavých Bratislavčanov odmietajú. "Boli sme na možný útok slovanistov upozornení a pripravení. Na štadión však vnikli dierou v plote pri športovej hale. Troch útočníkov sme zadržali. Budú asi obvinení z výtržníctva. Ostatní bohužiaľ ušli," povedali pre agentúru SITA prítomní zasahujúci príslušníci zákona, ktorí následne po útočníkoch pátrali.

Dolapení slovanisti boli pripútaní hlavou k zemi pred bránou štadiónu. Sotva 18-roční chlapci boli zjavne vystrašení. Vedenie trenčianskeho klubu hovorí, že pre bezpečnosť urobili všetko, čo mohli. "Mrzí ma to, pokazilo mi to zápas. Je to slovenská háveď, ultras Slovana sú jednoznačne najhorší. Podľa môjho názoru ich treba monitorovať. Ako sa to po týždni v Trnave môže opakovať?" pýtal sa generálny manažér Rybníček a ďalej pokračoval: "Slovan by mal vyvíjať väčšiu aktivitu, nielen v médiách." Takíto ľudia podľa jeho slov vyháňajú deti, rodiny ale aj ďalších fanúšikov zo štadiónu.

ilustračné foto: sita.sk

Autor: SITA
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa